Alimentatie

echtscheidingBij een echtscheiding komt vaak meer kijken, dan alleen het scheiden van goederen. Het berekenen van de alimentatie kan al snel zorgen voor redelijk wat discussie. U wilt misschien niet meer alimentatie betalen, dan nodig is. Of u wilt alleen kinderalimentatie betalen en geen ex-partner alimentatie. Als u precies wilt weten wat uw rechten als ex-partner zijn, dan kunt u het beste juridisch advies alimentatie inwinnen. Een juridisch adviseur kan u begeleiden bij het uitrekenen van uw alimentatie. U kunt dit eventueel laten bevestigen bij de rechtbank, zodat u exact krijgt waar u recht op heeft. U heeft zo duidelijkheid en geen juridisch gevecht meer met uw ex-partner.

De hoogte van de alimentatie vaststellen

U bent in Nederland vrij om zelf de hoogte van de alimentatie vast te stellen. Uiteraard kunt u ook met juridisch advies de alimentatie vaststellen. U weet dan zeker dat het bedrag dat u heeft afgesproken met uw ex-partner ook echt klopt. Een scheiding gaat vervolgens altijd langs de rechtbank. Een rechter zal alsnog de alimentatie toetsen, zodat u zeker weten het juiste bedrag heeft vastgesteld. De hoogte van de alimentatie wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen, uw behoefte en de draagkracht van de alimentatieplichtige. De alimentatieplichtige betaalt dus nooit meer alimentatie, dan mogelijk of nodig is.

Kinderalimentatie vaststellen

Als er nog minderjarige kinderen zijn, dan is een ex-partner verplicht om kinderalimentatie te betalen. Kinderalimentatie is altijd belangrijker, dan partneralimentatie. Dit bedrag wordt ook betaalt tot het kind volwassen is. Het bedrag wordt betaalt aan de ouder die voor het kind gaat zorgen. Het bedrag wordt opnieuw bepaalt op basis van draagkracht en de kosten die voor het kind gemaakt worden. Als een kind studeert, dan zijn de kosten vaak hoger. De kinderalimentatie kan hierdoor hoger uitvallen. Kinderalimentatie wordt betaalt tot een leeftijd van 21 jaar. Wij kunen u helpen om de hoogte van de alimentatie vast te stellen.

Alimentatie incasseren

Helaas komt het regelmatig voor dat een ex-partner zonder aankondiging ineens stopt met het betalen van alimentatie. Het is vaak lastig om uw ex-partner hierover te benaderen. Het niet betalen van de alimentatie brengt vaak de nodige spanningen met zich mee. Met juridisch advies kunt u ervoor zorgen dat uw ex-partner als nog de alimentatie gaat betalen. U kunt een speciale brief laten opstellen en deze laten ondertekenen door een juridisch adviseur. Als de alimentatie nog steeds niet betaalt wordt, dan kunt u eventueel een incassobureau inschakelen en zelfs beslag laten leggen op het loon van uw ex-partner.

Alimentatie herberekening

Alimentatie betaalt u vaak voor een flink aantal jaren. Het kan gebeuren dat de situatie ondertussen verandert. U verliest bijvoorbeeld uw baan, waardoor u geen alimentatie meer kunt betalen. Of uw ex-partner hertrouwd met een nieuwe man, waardoor het recht op partner alimentatie vervalt. Via de rechter kunt u eventueel vragen om een alimentatie herberekening. Er wordt nu gekeken naar uw draagkracht en de huidige situatie. Een juridisch adviseur kan u eventueel helpen om uw aanvraag te onderbouwen en in te dienen bij de rechter. U kunt zo eventueel vrijgesproken worden van uw alimentatieplicht.

Win direct advies in over uw eigen alimentatie

Heeft u problemen met het laten berekenen van uw alimentatie? Of wilt u weten wat u verplicht bent om te betalen aan uw ex-partner? Wij kunnen u ondersteunen bij uw alimentatieaanvraag. Laat direct uw alimentatie berekening uitvoeren en u weet wat u te wachten staat. Of schakel onze hulp in bij problemen met de betaling van uw alimentatie. Wij kunnen ervoor zorgen dat uw ex-partner alsnog uw alimentatie gaat betalen.