Contractenrecht

contractAls u een goed contract weet op te stellen, dan kunt u veel problemen in de toekomst proberen te voorkomen. Het is dan ook altijd verstandig om bij het opstellen van een contract officieel een juridisch advies contractenrecht in te winnen. U weet dan zeker dat uw contract voldoet aan alle voorwaarden. Een jurist kan u helpen met het opstellen van de algemene voorwaarden of contracten. Uw contract voldoet zo aan alle eisen en u staat zo bij een conflict altijd in uw recht. Dit is een prettig gevoel en u kunt op deze manier conflicten zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Maar ook als er toch nog een geschil ontstaat is het prettig om te weten dat het met uw contract goed zit. U weet zo dat u hier altijd op terug kunt vallen.

Algemene voorwaarden opstellen

Het is voor u als bedrijf van belang om gebruik te maken van algemene voorwaarden. Deze voorwaarden kunt u gebruiken als bedrijf, maar ook met uw eigen webshop. In uw algemene voorwaarden kunt u bepaalde zaken vastleggen. Het is belangrijk dat uw klanten hiermee akkoord gaan. Als er later een conflict ontstaat, dan kunt u terugpakken op de algemene voorwaarden. Overigens kunt u alleen terugpakken op de algemene voorwaarden als deze juridisch verantwoord zijn. Algemene voorwaarden in strijd tegen de wet kunnen later alsnog bij de rechter sneuvelen. Het is dan ook slim om een jurist in te schakelen bij het opstellen van uw algemene voorwaarden.

Overeenkomst leveren dienst/product

Het is verstandig om bij het leveren van een product of dienst een overeenkomst op te stellen. Door het contract aan de wettelijke eisen te laten voldoen, kunt u bij een conflict hier altijd op terugpakken. U kunt bijvoorbeeld met een klant afspreken dat er minimaal zoveel uur aan consultancy wordt afgenomen. Door dit schriftelijk vast te leggen met een opzegtermijn heeft u een klant echt verbonden aan uw bedrijf. Laat eventueel uw overeenkomst goed nakijken, zodat deze echt voldoet aan de wettelijke regels.

Ontbinding overeenkomst

Heeft u als onderneming een overeenkomst met een ander bedrijf afgesloten? Soms wilt u hier graag onderuit komen zonder al te veel gedoe. U bent bijvoorbeeld niet tevreden over de samenwerking of u kunt bij een ander een betere deal krijgen. Het is dan slim om een ontbinding overeenkomst aan te vragen. Vaak zit u vast aan een opzegtermijn en bij sommige contracten is het iets ingewikkelder. Het is dan slim om iemand in te schakelen om naar uw overeenkomst te kijken. U weet zo precies wat uw rechten zijn en of u de overeenkomst kunt ontbinden.

Wanprestatie

Als één van de partijen niet volgens contract werkt, dan kan er sprake zijn van een wanprestatie. De geleverde diensten of goederen zijn bijvoorbeeld niet op tijd geleverd of niet naar wens. Het is hierbij verstandig om de afspraken hierover na te kijken in het contract. Als deze afspraken niet zijn nagekomen, dan is er sprake van een wanprestatie. U kunt bij een wanprestatie afspraken maken over een schadevergoeding of het vernietigen van de overeenkomst. Uiteraard wordt er hierbij niet betaalt voor de geleverde diensten of goederen. Vaak probeert u er bij een wanprestatie zelf uit te komen. Eventueel kan dit met juridische hulp en als u er echt niet uit kunt komen, dan wordt er vaak een zaak van gemaakt bij de kartonrechter. Het is verstandig om het niet zover te laten komen en eventueel tot een juridische schikking van de zaak te komen. Wij kunnen u hierin adviseren en u helpen er samen uit te komen.