Juridisch advies in Groningen

michelle1-rechts

Snel en vakkundig juridisch advies in elk rechtsgebied
Voor particulieren maar ook voor ondernemers
Meer dan 150 juridische zaken opgelost
Ook ’s avonds bereikbaar

U werkt al jaren in de binnenstad van Groningen. U doet dit met veel plezier en u doet nooit moeilijk als uw baas vraagt of u een avondje wilt overwerken. Na een dienstverband van twaalf jaar krijgt u te horen dat u ontslagen bent. Uw baas heeft geen enkele grond om u te ontslaan. Volgens uw baas functioneert u niet meer voldoende, maar er zijn geen bewijzen van slecht functioneren. U heeft het gevoel dat geen kant op kunt en dat u vast loopt. Met uw baas valt natuurlijk niet te praten en het enige wat u kunt doen is het ontslag accepteren.

Zelfs als u ten einde raad bent is er nog wel een weg om te bewandelen. Juridisch advies in Groningen kan u helpen om te kijken wat uw rechtspositie is. In de wet wordt de werknemer namelijk altijd beschermd bij een ontslag. Vooral bij een vast dienstverband kan u niet zomaar ontslagen worden. De werkgever moet een gegronde reden opgeven, waarom u ontslagen bent. Dit kan zijn omdat u betrokken bent bij fraude of diefstal. U mag nooit ontslagen worden omdat u bijvoorbeeld te oud bent voor het bedrijf. Zelfs als de overtuiging van de werkgever lijkt te komen hebben wij een zaak. Onze juristen zorgen ervoor dat er aangetoond wordt dat u onterecht ontslagen bent. U kunt een schadevergoeding ontvangen en een ontslagvergoeding. In unieke omstandigheden kunt u ook uw baan terug krijgen, maar het is natuurlijk de vraag of u dit na een voorval als deze nog wilt.

Onze juristen zijn gespecialiseerd in werk en ontslag. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis. U kunt zo met ons bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw ontslagzaak. Door de nieuwe regelgeving per 1 juli 2015 is de kans groot dat u niet zomaar meer ontslagen kunt worden. Ten tweede heeft u minimaal recht op een transitievergoeding zelfs bij een tijdelijk contract die opgezegd wordt.

Met juridisch advies kunt u veel stress besparen en ervoor zorgen dat uw zaak zo snel mogelijk wordt opgelost. U kunt uiteraard ook bij onze juristen terecht voor andere zaken in Groningen.

Neem vrijblijvend contact op

Vul het onderstaand formulier in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.