Hulp van een arbeidsjurist

Als werknemer heeft u meestal niet gevraagd om een arbeidsconflict. Als u erin terecht komt dan is het van belang dat u exact weet wat uw rechtspositie is. Daarnaast is het belangrijk dat u nooit een document tekent van uw werkgever. Laat altijd eerst een jurist naar uw zaak kijken om te beoordelen of u inderdaad schuldig bent aan het arbeidsconflict. De kans is groot dat een zaak vakkundig kan worden opgelost met een arbeidsjurist. Een arbeidsjurist is gespecialiseerd in alle conflicten rondom de arbeidszaken. Denk aan een onterecht ontslag tot een bedrijfsongeval met letsel. U kunt het zo gek niet bedenken of onze juristen hebben het al eens meegemaakt. Wij kunnen ervoor zorgen dat u een vakkundig jurist in dienst krijgt om u te helpen bij een conflict.

Werknemers hebben extra bescherming volgens de wet

Als u ontslagen wordt dan komt er veel op u af. Vaak denkt u dat u totaal geen rechten heeft en u het ontslag gewoon moet accepteren. Het is van belang om in dit soort zaken altijd juridisch advies in te schakelen. Teken helemaal niets en neem direct contact met ons op om de zaak te bespreken. Wij kunnen voor u kijken wat uw positie precies is. In de meeste zaken blijkt zelfs dat een ontslag onterecht is. Vooral als u op staande voet wordt ontslagen is de kans groot dat wij ervoor kunnen zorgen dat uw ontslag onterecht is. Schik dus niet met uw baas en span een zaak aan bij de kantonrechter met onze hulp als arbeidsjurist.

Een mogelijk ontslag goed regelen

Soms is een ontslag niet af te wenden. Ondanks alle bescherming kan het zijn dat u ondanks alles toch ontslagen gaat worden. Het is dan wel de zaak aan de arbeidsjurist om het goed te regelen. U kunt vaak de hoogste vergoeding uit een zaak bij de kantonrechter halen. Een werkgever zal er alles aan doen om onder de vergoeding uit te komen. Via de rechter kunt u ervoor zorgen dat u niet alleen een transitievergoeding krijgt, maar ook nog een extra vergoeding en eventueel een extra salaris mee. Het is van belang dat dit allemaal goed geregeld is. Vooral als een werkgever u zo probeert te ontslaan dat u geen recht heeft op een WW-uitkering. Wij proberen dit als arbeidsjurist natuurlijk altijd te voorkomen.

Neem contact op met een arbeidsjurist

Een arbeidsjurist zal er alles aan doen om de beste deal voor u eruit te halen. Dit doen ze o.a. door de WW-uitkering veilig te stellen en een hoge ontslagvergoeding te eisen naast de verplichte transitievergoeding. Uiteraard zullen ze ook rekening houden met uw wensen. U wilt misschien proberen om uw baan alsnog te behouden. Zij zullen ons daarvoor hard maken en als een ontslag onafwendbaar is dan zorgen wij ervoor dat het goed geregeld is. U kunt bij ons tevens terecht voor een gratis advies waarbij wij u kunnen laten zien wat uw rechten en plichten zijn. Teken dus helemaal niets en neem vandaag nog contact met ons op voor juridisch advies.