Huurgeschil met verhuurder woning

Helaas ontstaan er bij het huren van een woning regelmatig geschillen met de verhuurder. Een huurgeschil ontstaat soms zonder dat het uw eigen fout is. Het is van belang om hierbij te weten wat uw rechten als huurder zijn. Een huurgeschil is vaak al erg genoeg en gelukkig kunt u met juridisch advies bij huurgeschil snel een oplossing vinden met de verhuurder. Onze juristen doen er vaak alles aan om een geschil onderling op te lossen. Als dit niet mogelijk is dan kan een geschil worden opgelost met een huurcommissie. Als deze er niet is of als de uitspraak niet in uw voordeel spreekt, dan kunt u zelfs nog naar de kantonrechter stappen om een huurgeschil op te lossen. Ons eerste advies als jurist is altijd gratis. U heeft zo een idee wat uw rechtspositie is en of het de moeite waard is om uw huurgeschil aan te pakken.

Geschil over de huurverhoging

Eén van de geschillen die ontstaan bij het huren van een woning is de verhoging van de huur. Als de brief van een huurverhoging op de mat valt dan kan het voorkomen dat u het niet eens bent met de verhoging. In theorie mag de verhuurder de huur verhogen mits er rekening gehouden wordt met de wettelijke huurregels. Zo moet de huurder tijdig op de hoogte gebracht worden van de huurverhoging en dient dit schriftelijk te gebeuren. De verhoging mag ook nooit hoger zijn dan het wettelijk vastgestelde percentage. Als u het niet eens bent met de huurverhoging dan kunt u een bezwaarschrift indienen. U kunt hierin kenbaar maken waarom de huurverhoging onterecht is. Onze juristen kunnen u helpen met het opstellen van een bezwaarschrift.

Verstoring van het woongenot

Als huurder heeft u recht op een rustig woongenot en is de verhuurder hiervoor aansprakelijk. Het woongenot kan worden verstoord door overlast van de buren of als de verhuurder telkens onaangekondigd de woning betreed. Het is van belang dat u weet wat uw rechtspositie is en u kunt eventuele gebruik maken van onze juristen om dit te bepalen.

Huurgeschil over het onderhoud

Regelmatig ontstaat er een huurgeschil over het onderhoud van de huurwoning. Als er bijvoorbeeld een lekkage ontstaat of de kozijnen zijn verrot dan is de verhuurder verplicht dit te vervangen of te repareren. Ook een kapotte douchekop of toiletpot komt voor de rekening van een verhuurder. Als de schade zelf veroorzaakt is dan is de rekening voor de huurder. Dit soort geschillen kunt u laten uitzoeken door onze juristen. U weet dan precies wat uw recht is bij uw huurgeschil.

Een huurgeschil oplossen

Het maakt niet uit wat uw huurgeschil ook is u wilt het gewoon opgelost hebben. U kunt eventueel bij een huurgeschil een verzoek indienen bij de huurcommissie. De commissie zal na de zaak kijken en eventueel een uitspraak doen. Als u geen vertrouwen heeft in de huurcommissie of als de zaak de vorige keer niet netjes opgelost is dan kunt u naar de kantonrechter stappen. De kantonrechter kan een bindende uitspraak doen over alle zaken die te maken hebben met het huurrecht. Er kan zo een duidelijk oordeel komen over een mogelijk huurgeschil.