Incassozaken

incassoAls bedrijf loopt u vroeg of laat altijd tegen incassozaken aan. U heeft bijvoorbeeld wel een dienst of product geleverd. Alleen een betaling blijft helaas uit. Natuurlijk heeft u als bedrijf gewoon recht op uw geld. U wilt graag dat een factuur snel betaalt wordt, maar dit mag niet ten kosten gaan van uw relatie met de klant. Met juridisch advies incassozaken krijgt u precies te horen waar u recht op heeft. U leert tevens een officiële herinnering op te stellen om uw geld alsnog te innen. Als na herhaaldelijk herinneren de betaling nog niet binnen is, dan kunt u een kort geding aanspannen. Wij kunnen u tijdens dit proces begeleiden zonder dat u geld kwijt bent aan een duur incassobureau.

Innen van openstaande vorderingen

Een jurist kan u helpen met het innen van openstaande vorderingen. Hoe schrijft u bijvoorbeeld een dringende brief om een betaling te verhalen bij een relatie? Hoe laat u weten dat u graag zo snel mogelijk uw betaling wilt ontvangen, zonder uw relatie kwijt te raken? Als bedrijf zijn dit vaak struikelpunten als u aan de gang gaat met een openstaande vordering. Een jurist kan u helpen om op de juiste wijze een brief op te stellen. Als u eenmaal een brief heeft, dan kunt u deze telkens weer opnieuw gebruiken om een openstaande vordering te innen.

Outsourcing debiteurenbeheer

Een oplossing om uw debiteurenbeheer laag te houden is door gebruik te maken van outsourcing debiteurenbeheer. U kunt zo de kosten laag houden en u vergroot zo de kans dat openstaande facturen geint worden. Daarnaast kan u gewoon bezig blijven met het leveren van een uitstekende dienstverlening. U bent niet dagelijks bezig met het innen van openstaande facturen. Uiteindelijk merkt u dat de klanttevredenheid hierdoor verbeterd. Het is voor uw onderneming dus slim om eens te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

Opstellen algemene voorwaarden

Het is belangrijk om de betaling van uw diensten voor een groot deel in te dekken. Dit kunt u het beste doen door juridische algemene voorwaarden te laten opstellen. U weet zo zeker dat uw algemene voorwaarden voldoen volgens de wet en dat u uzelf hierop altijd kunt terugroepen. Als een klant bijvoorbeeld beweert dat hij zijn geld terug mag verwachten en dit is uitgesloten in uw juridische algemene voorwaarden, dan heeft u altijd een stok achter de deur. Natuurlijk kunt u zelf uw algemene voorwaarden opstellen, maar helaas kan het voorkomen dat uw voorwaarden niet rechtsgeldig zijn. U kunt hier later problemen mee krijgen als het tot een rechtszaak komt.

Inrichting debiteurenbeheer

U kunt incassozaken proberen te voorkomen door uw debiteurenbeheer professioneel in te richten. Uw facturen worden hierdoor tijdig betaalt en u kunt discussie zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Voor het inrichten van uw debiteurenbeheer laat u niet alleen door een jurist uw algemene voorwaarden opstellen. Zorg er ook voor dat uw koopovereenkomst juridisch onderbouwt is. U wilt tenslotte geen discussies over facturen en door uw afspraken schriftelijk vast te leggen kunt u problemen voorkomen. Naast verkoopvoorwaarden kunt u aan de slag gaan met standaardcontracten. U laat deze contracten ondertekenen als u een nieuwe opdracht binnen krijgt. Als uw debiteurenbeheer goed is ingericht dan kunt u een incasso proberen te voorkomen. Helaas is voorkomen lang niet altijd mogelijk. Het is dan van belang dat incassobrieven klaar liggen zodat u op tijd een incasso kunt opvolgen. U kunt zo uiteindelijk en escalatie voorkomen doordat u alles juridisch heeft ingedekt en uw klant alleen nog maar hoeft te betalen.