Letselschade bedrijfsongeval

bedrijfsongevalAls u tijdens het werk een ongeval meemaakt dan heeft u te maken met een bedrijfsongeval. Dit wordt juridisch ook weleens een arbeidsongeval genoemd. Als u tijdens het ongeluk letselschade heeft opgelopen, dan heeft u misschien recht op een letselschade vergoeding. Het is hierbij van belang dat er wordt vastgesteld wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Bij de meeste ongevallen is de werknemer eigenlijk altijd aansprakelijk. De werknemer moet ervoor zorgen dat personeel in een veilige werkomgeving werkt. Als dit niet gebeurd dan kunnen er bedrijfsongevallen ontstaan en is de werkgever altijd aansprakelijk. Toch is letselschade verhalen bij uw werkgever vaak niet makkelijk. U wilt namelijk niet dat uw relatie onder druk komt te staan door een bedrijfsongeval. Juridisch advies bij bedrijfsongeval is dan ook altijd van belang. Met juridische hulp weet u precies hoe u dit soort zaken het beste kunt aanpakken.

Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

In eerste instantie is de werkgever altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval met letsel. Toch kan het voorkomen dat een werkgever niet aansprakelijk gesteld kan worden. Bijvoorbeeld als de werkgever er alles aan gedaan heeft om dit ongeval te voorkomen. De werkgever voldoet bijvoorbeeld aan diverse eisen om een veilige werksituatie te creëren. Als blijkt dat de werkgever er echt alles aan gedaan heeft, dan is de werknemer zelf verantwoordelijk voor zijn eigen letselschade. Een jurist kan u eventueel helpen om te kijken of u de werkgever aansprakelijk kunt stellen.

Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval wordt standaard de arbeidsinspectie ingeschakeld. De arbeidsinspectie zal vaststellen wie er verantwoordelijk is voor de letselschade. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de werkplek veilig is en of er voldoende veiligheidsmiddelen aanwezig zijn. Daarnaast worden de veiligheidsinstructies gecontroleerd en dient een werknemer verzekert te zijn tegen ongevallen. Als een bedrijf hier niet aan voldoet, dan kan letselschade geclaimd worden bij een bedrijfsongeval. De kosten die u kunt claimen zijn medische kosten, juridische hulp, immateriële schade en een verlies van inkomen. Met immateriële schade bedoelen we psychische schade u heeft bijvoorbeeld een verminderde levensvreugde omdat u niet meer kunt werken. Een jurist kan u helpen om de maximale letselschade vergoeding te berekenen.

Juridische hulp bij letselschade tijdens een bedrijfsongeval

Als u zelf slachtoffer geworden bent van letselschade, dan is het slim om juridische hulp in te schakelen. U hoeft geen rechtsbijstandsverzekering in te zetten om de kosten van juridische hulp te dekken. Het is slim om gewoon direct een letselschadespecialist in te zetten op uw zaak. Door niet zelf uw schade te gaan verhalen kunt u de band met uw baas behouden. Nog een voordeel is dat u het maximale eruit kunt halen wat erin zit. De kosten van juridische hulp worden altijd betaald door de gene die aansprakelijk is. U draait zo niet zelf op voor de kosten van een jurist. Het is dus de moeite waard om juridische hulp in te schakelen bij een bedrijfsongeval. Neem vandaag nog contact met ons op om het direct te regelen.