Letselschade kop-staartbotsing

kopstaart botsingIn Nederland is de grootste veroorzaker van letselschade een kop-staartbotsing. Helaas komen dit soort verkeersongelukken 30.000 keer per jaar voor. Er ontstaat meestal letselschade aan de rug en nekwervels. Het maakt hierbij vaak niet uit of de botsing met een lage snelheid veroorzaakt werd of met een hoge snelheid. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de kans groter is met een lage snelheid! Het nadeel voor juridische hulp bij kop-staartbotsing is dat letsel meestal niet meteen zichtbaar is. De lichamelijke klachten komen soms zelfs weken later. Het is verstandig om direct bij letselschade juridische hulp in te schakelen.

Aansprakelijkheid bij een kop-staartbotsing

Er zijn verschillende mogelijkheden qua aansprakelijkheid bij een kop-staartbotsing. In de meeste situaties wordt er besloten dat de gene die achterop gereden is aansprakelijk is. Dit betekent dat u zelf vaak aansprakelijk bent voor de schade aan de voorzijde en de gene achter u aansprakelijk is voor de schade aan de achterzijde. Er is wel een situatie waarbij u ondanks dat u achterop gereden bent niet aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als u vlak voor het ongeval afgesneden bent of als u voorganger extreem op de rem trapt bij een oranje stoplicht. Helaas is dit vaak lastig te bewijzen en bent u meestal aansprakelijk voor de schade die u achterop veroorzaakt heeft. Het is belangrijk om zo snel mogelijk bewijzen te verzamelen voor de aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld door foto’s te maken van de schade en het ongeluk. Of eventuele getuigen te verzamelen met adres, naam en telefoonnummer.

Letselschade bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing ontstaat er vaak schade aan rug en nekwervels. Eén van de meest voorkomende soorten letselschade bij een kop-staartbotsing is een whiplash. De gevolgen van een whiplash zijn voor een slachtoffer vaak groot. Helaas is het medisch gezien vaak erg lastig om een whiplash officieel aan te tonen. Juridische hulp bij deze zaken zijn dan ook meer dan welkom. Een jurist kan u helpen om de schade door een whiplash officieel te erkennen. Alleen zo kunt een financiële vergoeding verhalen bij een whiplash. U heeft namelijk recht op de maximale vergoeding in dit soort situaties.

Juridische hulp bij een kop-staartbotsing

Een kop-staartbotsing kan op veel vlakken ingewikkeld zijn. Er is misschien moeite om te bepalen wie er bijvoorbeeld aansprakelijk is bij de botsing? Bent u misschien zelf aansprakelijk voor uw eigen letselschade of is dit toch de gene die achterop zat? Niet alleen voor uw eigen letselschade kan dit van belang zijn, maar ook bij schade bij de tegenpartij. U bent misschien niet de enige die schade heeft opgelopen door het ongeluk. Helaas is dit vaak een hele extra zorg naast de zorg voor uw eigen schade. Het is slim om dit traject uit handen te geven aan een jurist. De kosten van een jurist worden vaak verhaald bij de gene die aansprakelijk is voor de letselschade. U heeft zo meestal zelf geen kostenpost of reden om niet te proberen de schade te verhalen bij de rechtbank. Neem direct contact op als u een juridisch adviseur nodig heeft bij letselschade.