Letselschade – materiële schade

matschadeMateriële schade is officieel alle kostenposten die in geld zijn uit te drukken die te maken hebben met uw letselschade. Vooral bij verkeersongelukken, bedrijfsongevallen en medische fouten ontstaat materiële schade. Dit soort schadeposten zijn eenvoudig te bewijzen omdat ze al snel te voren komen. Echter bestaan er vaak ook veel verborgen schadeposten. Juridisch advies bij materiële schade is altijd handig als u zeker weten alle kosten wil claimen. Naast de berekening van materiële schade dient er ook rekening gehouden te worden met immateriële schade. Als u hierop een jurist zet, dan weet u zeker dat echt alle schade vergoed wordt door de aansprakelijke partij. De echte specialisten hebben veel ervaring in het berekenen van uw schade. Daarnaast is de hulp van onze juristen altijd kosteloos en vrijblijvend. De kosten van een jurist worden namelijk altijd meegenomen als materiële schade en betaald door de aansprakelijke partij. Is het niet mogelijk om de schade te claimen? Onze juristen werken op basis van no cure, no pay, zodat u nooit tegen hoge kostenposten oploopt.

De verschillende soorten materiële schade

Uiteraard is de materiële schade opgedeeld in vier categorieën. Er is bijvoorbeeld zaakschade hierin zitten alle kosten van letselschade om de claim af te wikkelen. Bijvoorbeeld de telefoongesprekken naar de advocaat, reistijd naar uw advocaat en de juridische hulp die u heeft gekregen. U hoeft dus niet te betalen voor de hulp van een letselschadeadvocaat. Dan zijn er nog vertragingskosten voor iedere maand dat het langer duurt dat de claim wordt afgewikkeld. U krijgt hiervoor een rente die betaald moet worden over het uiteindelijke bedrag. Een andere belangrijke kostenpost is inkomensschade. Dit zijn kosten die u gemaakt heeft omdat u bijvoorbeeld tijdelijk niet meer kon werken of een studievertraging. Als u arbeidsongeschikt raakt dan vallen de kosten hier ook onder. Als laatste is er nog de kostenpost vermogensschade. Als u bijvoorbeeld kosten aan goederen heeft opgelopen tijdens het ongeluk, dan kunt u deze hier claimen.

Vergeten kostenposten

Helaas weten we wel een groot deel van de kosten, maar vergeten we ook een deel van de kostenposten. Een aantal voorbeelden hebben wij op een rijtje gezet, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Een letselschade advocaat denkt met u mee en weet precies welke kosten hierbij horen:

• Kosten voor huishoudelijke hulp.
• Kosten voor de thuiszorg
• Eigen risico
• Verhoging van uw verzekeringspremies door letsel.
• Pensioenschade doordat u niets kon opbouwen.
• Kosten voor hulp aan derden.
• Telefoonkosten voor het regelen van uw schadeclaim.
• Medische kosten die niet onder uw ziektekostenverzekering vallen.

Letselschadevergoeding claimen

Een letselschadevergoeding bestaat eigenlijk uit twee delen namelijk de materiële schade en immateriële schade die u heeft opgelopen. Uiteindelijk komt hier een bedrag uit en dit is de letselschadevergoeding die u gaat claimen bij de aansprakelijke partij. Voordat u een claim indient is het verstandig om eerst goed uit te zoeken hoeveel geld u verloren heeft door de letselschade. Een jurist kan u helpen om een berekening te maken en alle kosten op een rijtje te zetten. De kosten voor de hulp van een jurist wordt altijd geclaimd bij de tegenpartij. U hoeft u hier dus geen zorgen om te maken. Het enige wat u hoeft te doen is direct hulp inschakelen als u te maken krijgt met letselschade buiten uw schuld.