Letselschade medische fout

medisch foutHelaas gaat er in de medische wereld meer fout, dan u vooraf zou denken. U denkt dat het risico op een medische misser klein is en u gaat er vanuit dat uw behandeling goed verloopt. Helaas lopen 40.000 mensen per jaar letselschade op door een medische fout. Het aantal slachtoffers is dus groot en het is dan van belang om altijd juridisch advies bij letselschade medische fout in te schakelen. U heeft namelijk recht op een financiële vergoeding voor uw letselschade. Jaarlijks komen er zelfs 2.000 mensen te overlijden door een medische misser. Het is dus van belang dat artsen worden aangepakt en dat u een vergoeding krijgt voor de schade die u geleden heeft.

Een ziekenhuis aansprakelijk stellen bij een medische fout

Bij een medische fout met letselschade kunt u het ziekenhuis officieel aansprakelijk stellen. Vroeger lag de verantwoordelijkheid bij medische fouten bij artsen, specialisten en verplegers. Tegenwoordig is officieel het ziekenhuis zelf aansprakelijk bij een medische fout. Dit heeft als slachtoffer een groot voordeel u hoeft namelijk niet meer uit te zoeken wie de fout begaan heeft. Bij een operatie bent u natuurlijk onder narcose geweest en heeft u geen idee wie de fout begaan heeft. Overigens kunt u niet iedere medische fout claimen bij het ziekenhuis. U kunt alleen een medische fout claimen als u kunt aantonen dat een arts, verpleger, specialist etc. nalatig is geweest tijdens uw behandeling. Een jurist kan u helpen om de bewijzen te verzamelen, zodat u een claim kunt indienen tegen het ziekenhuis.

Bewijzen verzamelen bij medische missers

Een ziekenhuis laat al snel weten dat een medische misser helaas een complicatie was voor de behandeling. Helaas geven ze niet snel toe dat de fout gemaakt is door verkeerd handelen. Helaas is voor de patiënt het verschil tussen een medische fout en een complicatie vaag. Een onafhankelijk medische deskundige kan helpen om te bepalen of het inderdaad om een complicatie gaat of om een medische fout. Daarnaast is het vaak ook nog lastig om bewijzen te verzamelen dat er inderdaad een medische fout is begaan. Vaak staan de bewijzen in het medisch dossier en kan dit een belangrijke bewijslast zijn voor uw zaak tegen het ziekenhuis.

Wat zijn medische missers?

Medische missers worden in een aantal onderdelen onderverdeeld. U kunt op basis van een diagnose, ingreep, voorlichting of nazorg een medische fout meemaken. Bij een diagnose wordt bijvoorbeeld de verkeerde diagnose gesteld waardoor u lichamelijk of psychisch letsel heeft opgelopen. Bij de ingreep maakt een arts of chirurg een fout. Bij voorlichting kan de arts niet duidelijk hebben aangegeven wat de complicaties eventueel kunnen zijn. Als u dit geweten had dan had u de behandeling misschien nooit ondergaan. Als laatste is er de nazorg, waarbij u misschien de verkeerde medicijnen krijgt toegediend.

Letselschadevergoeding claimen na medische fout

Het is verstandig om een jurist naar uw medische fout te laten kijken. Als u slachtoffer geworden bent, dan voelt u uzelf vaak in de steek gelaten door het ziekenhuis. Ze zeggen dat het een complicatie is, maar u weet zelf wel beter. U kunt eventueel een vrijblijvend advies aangaan met een jurist om samen te kijken naar de mogelijkheden. Eventueel kan een jurist gratis uw zaak oppakken. De kosten voor uw zaak worden vergoed door het ziekenhuis, waardoor u zelf geen risico loopt en u eindelijk uw letselschadeclaim kunt indienen.