Letselschade – ongeval op het werk

letselschadeAls u aan de slag gaat bij een werkgever, dan loopt u altijd een risico op een ongeval op het werk. Dit kan gebeuren op een vaste werkplek, maar ook tijdens werkzaamheden op externe locaties. Vooral in de bouw en productie vinden ongevallen op het werk plaatst. Een ongeval is opzicht niet heel erg, maar wel als er letselschade door het ongeval ontstaat. Als er letselschade op uw werk ontstaat, dan is de werkgever altijd aansprakelijk. De werkgever is verplicht om de kosten van uw letselschade te vergoeden. Zelfs bij een verkeersongeval onderweg naar uw werk is de werkgever aansprakelijk. Juridisch advies bij een ongeval op het werk is verstandig. U wilt tenslotte wel gewoon een goede band met uw werkgever behouden. Meestal gaat het om verzekeringswerk en kan een jurist u helpen om de zaak gewoon met de verzekering op te lossen. Uw werkgever ondervind er zo geen hinder van.

Aansprakelijkheid bij uw werkgever

Als u letselschade wilt claimen bij een ongeval op het werk, dan moet uw werkgever wel nalatig zijn geweest. De werkgever heeft bijvoorbeeld er niet alles aan gedaan om het ongeval te voorkomen. Daarnaast moet het ongeval tijdens werktijd plaatsgevonden hebben en moet er een verband zijn tussen het letsel en het ongeval. De omstandigheden waarin uw ongeval ontstaat spelen een grote rol op uw uitkering. Uiteindelijk wordt dit bepaalt door de aansprakelijkheidsverzekering van uw verzekeraar. Het is verstandig om tegenover een verzekeraar altijd een advocaat neer te zetten. De meeste verzekeraars proberen onder hun aansprakelijkheid uit te komen. Juridisch advies is dus van belang om deze zaak te winnen.

Een goede relatie behouden met uw werkgever

Ondanks dat u letselschade wilt claimen is het voor u wel van belang dat u een goede relatie behoud met uw werkgever. U wilt door deze zaak tenslotte niet uw baan verliezen. Dit is de reden dat u het beste een letselschadespecialist kan inschakelen om uw letselschade professioneel te behandelen. Uw belangen worden hierbij behartigd dit betekent dat u gewoon een goede relatie behoud met uw werkgever. Uiteraard betekend dit ook dat wij ervoor zorgen dat de vergoeding voor uw schade wordt uitgekeerd.

Direct letselschade claimen na ongeval op het werk

Het is slim om zo snel mogelijk een jurist in te schakelen als u letselschade heeft ondervonden. Vaak gaat het om een langdurig proces en dit is eenvoudiger als het letsel net is vastgesteld. De arbodienst kan vervolgens een onderzoek doen naar de oorzaak en aan de hand hiervan kan de aansprakelijkheid verhaald worden bij uw werkgever. Door direct contact met ons op te nemen helpen wij u graag met uw zaak.