Letselschade productaansprakelijkheid

Het kan u als consument overkomen dat u een product aanschaft die niet deugdelijk is. Dit betekend dat er iets mis is met het product, waardoor u schade oploopt. Als u een product koopt, dan gaat u er automatisch vanuit dat het veilig is om te gebruiken. Als dit achteraf niet zo is, dan kunt u eventuele letselschade verhalen op het bedrijf. Dit kan overigens alleen als u het product op een normale manier heeft gebruikt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld glasscherven in voeding. Of de zogenaamde PIP-implantaten die bleken te lekken. De gevolgen van dit soort gebrekkige producten zijn groot en leveren soms veel letselschade op. Maar hoe kunt u als consument opboksen tegen grote bedrijven? Juridisch advies bij productaansprakelijkheid kan u helpen om de producent aan te pakken. U kunt zo een claim indienen en uw letselschade vergoed krijgen.

De producent officieel aansprakelijk stellen voor een gebrekkig product

Als er sprake is van een gebrekkig of ondeugdelijk product waarbij de veiligheid van het product afwijkt, dan had de producten dit moeten voorkomen. Niet alleen de producent kan aansprakelijk worden gesteld, maar ook de fabriek waar het product vandaan komt. Het aansprakelijk stellen van een fabriek of producent is vaak niet eenvoudig. Juridisch moet u kunnen aantonen dat er een gebrek of onveilig product is geproduceerd. Hierbij wordt er gekeken naar de manier waarop het product gebruikt wordt. Indien inderdaad blijkt dat er een gebrek in het product zit, dan kan de producent officieel aansprakelijk gesteld worden. U kunt geen vergoeding krijgen als u het product op een andere manier gebruikt hebt dan bedoeld is. De producent is dan niet aansprakelijk voor uw letsel.

Het verhalen van de schade

In de wet is bepaald bij wie u letselschade mag verhalen bij een gebrekkig product. Er is in Europa een wet opgemaakt waarin de productaansprakelijkheid wordt geregeld. De producent is alleen aansprakelijk voor schade die is ontstaan door het gebruik van een gebrekkig product. Een producent kan niet aansprakelijk gesteld worden omdat er schade is ontstaan aan het product zelf. Overigens maakt het voor het slachtoffer volgens deze wet niet uit of u eigenaar bent van het product. U kunt ook alleen een gebruiker of omstander zijn geweest en als nog een claim indienen. Als kan worden aangetoond dat het product gebrekkig is, dan kunt u een claim indienen.

Claim direct uw letselschade bij een gebrekkig product

Heeft u door een gebrekkig product letselschade opgelopen? Wacht niet langer en schakel vandaag nog een jurist in om uw schade te verhalen bij de producent. U kunt kosteloos juridisch advies inwinnen om te kijken of u een kans maakt. De complete proceskosten worden vervolgens ook verhaald op de producent. U betaald dus uiteindelijk helemaal niets voor de juridische hulp bij letselschade door een gebrekkig product. Neem dus direct contact met ons op om uw zaak op te lossen.