Letselschade scooterongeluk

ScooterIn Nederland is de scooter één van de populairste vervoersmiddelen. Dit betekend helaas dat het risico op een scooterongeluk groot is. Vooral in de stedelijke gebieden met veel verkeer wordt de scooter nog weleens over het hoofd gezien. Het is een redelijk snel vervoersmiddel, waardoor er al snel letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval. U bent ook nog eens vele malen kwetsbaarder in het verkeer vergeleken met een auto. De kans op een ernstig ongeluk met letsel is hierdoor een stuk groter op een scooter. Juridisch advies bij scooterongeluk kan van belang zijn als er het vermoeden is dat er letselschade is ontstaan door het ongeluk.

De aansprakelijkheid bij een scooterongeluk

Als eerste is het van belang dat er wordt bepaald wie het scooterongeluk heeft veroorzaakt. De meeste ongelukken gebeuren namelijk met jongeren. Helaas dragen ze vaak te weinig of geen beschermende kleding. Daar komt nog eens bij dat ze roekeloos rijden. Het kan hierdoor lastig zijn om de schuld bij de tegenpartij te leggen. Voordat de letselschade bij iemand geclaimd kan worden dient er iemand aansprakelijk gesteld te worden. Verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk altijd zeer argwanend richting de bestuurder van de scooter. Het is daarom van belang altijd een jurist in te zetten. Een juridisch adviseur zal er alles aan doen om aan te tonen dat de automobilist aansprakelijk was. Als de aansprakelijkheid is toegewezen is het eenvoudiger om de kosten vergoed te krijgen.

Schade vaststellen bij scooterongeluk

U heeft vastgesteld wie de veroorzaker is van het scooterongeluk. Het is nu alleen nog van belang dat u vast kunt stellen wat precies de schade is. Bij scooterongelukken zijn er eigenlijk altijd twee soorten schades: materiële schade en lichamelijke schade. De schadevergoeding die geëist wordt via de kartonrechter bestaat uit alle kosten die u nu en in de toekomst moet maken. Bijvoorbeeld schade die u aan uw scooter heeft opgelopen, maar ook lichamelijke schade. Denk hierbij niet alleen aan het eigen risico, maar ook aan de kosten doordat u misschien tijdelijk of langer niet meer kunt werken. Het is belangrijk om echt alle kosten te laten vergoeden. Een jurist kan u helpen om de letselschadevergoeding te berekenen. Vaak worden hier ook de kosten voor juridische hulp in meegenomen. U ontvangt zo de maximale schadevergoeding en u hoeft niets te betalen voor eventuele juridische hulp.

Gratis juridische hulp bij scooterongeluk

Als u te maken heeft met letselschade bij een scooterongeluk, dan kunt u vaak gratis gebruik maken van juridische hulp. Zelfs als u geen rechtsbijstand heeft kunt u hier gebruik van maken. Een jurist staat u graag bij om de kosten van uw letselschade te verhalen. De kosten van de jurist worden vervolgens verhaald op de tegenpartij. U kunt zo zonder dat het u geld kost schade claimen bij de aansprakelijke partij. Neem gerust gratis contact op als u benieuwd bent of dit ook met uw zaak mogelijk is. Het is wel slim om zo snel mogelijk contact op te nemen, zodat uw zaak direct behandeld wordt.