Letselschade – werkgever aansprakelijk stellen
Als u letselschade heeft opgelopen, dan is dit natuurlijk al hartstikke vervelend. U heeft misschien een goede band met uw werkgever en u wilt deze band niet beschadigen. Daarnaast is het vinden van een nieuwe baan vaak erg lastig. Het is dus van belang dat u natuurlijk uw baan behoud als u na uw herstel weer kunt werken. Toch is het wel van belang om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. Door dit op een correcte manier te doen kunt u de band tussen beiden gewoon behouden. Juridisch advies bij werkgever aansprakelijk stellen kan de moeite waard zijn om op een nette manier uw zaken te regelen. Neem gerust vrijblijvend contact op als u op een nette manier uw zaken wil regelen.
Wie is er aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?
Als een ongeluk tijdens het werken gebeurd, dan is het bijna altijd zo dat een werkgever aansprakelijk is. Alleen als de werkgever op geen enkel wijze het ongeluk had kunnen voorkomen is deze niet aansprakelijk. Bijna ieder bedrijf is in Nederland verzekerd tegen bedrijfsongevallen. Meestal hoeft u de aansprakelijkheid niet met uw eigen werkgever te regelen. Een letselschade specialist maakt vaak rechtstreeks met de verzekering afspraken. Uw werkgever heeft vaak geen enkele persoonlijke schadepost aan de bedrijfsongeval over gehouden. U kunt zo de band met uw werkgever gewoon behouden. Uiteraard zal de verzekeringsmaatschappij er wel alles aan doen om zo min mogelijk geld uit te keren. Het is daarom altijd slim om hierop een jurist in te zetten en geen genoegen te nemen met een te lage uitkering.
Wanneer is een werkgever officieel aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?
U heeft al gelezen dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is. Toch zijn er een aantal regels waaraan een werkgever zich gehouden kan hebben. Als dit zo het geval is dan heeft u geen recht op een uitkering. U heeft de letselschade namelijk zelf veroorzaakt en uw werkgever is niet aansprakelijk. Uw werkgever moet dan wel aan het volgende voldaan hebben:
• Uw werkgever heeft gezorgd voor een veilige werkplek.
• Er zijn voldoende middelen beschikbaar om uw werkgever veilig te houden.
• Er zijn duidelijke veiligheidsinstructies aanwezig en deze worden regelmatig gecontroleerd.
• De werkgever grijpt in als veiligheidsconstructies niet worden nageleefd.
• De werkgever houdt er rekening mee dat er menselijke fouten gemaakt worden door werknemers.
Als de werkgever aan alle eisen voldoet, dan kan deze niet aansprakelijk gesteld worden voor uw letselschade.
Letselschade claimen na een bedrijfsongeval
Er is officieel vastgesteld dat u te maken heeft met letselschade en dat deze veroorzaakt is door de werkgever. Dit is vaak al een hele stap en nu is het de bedoeling dat er een schadeclaim bij de verzekering wordt ingediend. In Nederland is het zo dat de schadevergoeding wordt bepaalt aan de hand van de schade die u heeft geleden. Denk hierbij inkomensschade door een verlies aan inkomen, smartengeld voor het leed dat u heeft meegemaakt en de gemaakte medische kosten. De exacte kosten worden met behulp van een jurist bepaalt. Hierbij zitten ook de juridische kosten inbegrepen. Uw werkgever is verplicht om alle kosten te betalen en dus ook de kosten van uw jurist. U kunt dus gerust een juridisch adviseur inschakelen bij uw letselschade zaak. Neem vandaag nog contact op om uw zaak te laten behandelen door een ervaren jurist.