Letselschade

letselschadeLetselschade zelf is vaak al vervelend genoeg. Helaas komt er veel bij kijken. U kunt namelijk achterblijven met een flinke financiële kostenpost. Vooral als u tijdelijk geen werk meer kunt doen door letselschade. Of nog erger als u misschien nooit meer uw oude baan kunt oppakken? Het is voor u persoonlijk belangrijk dat u erkenning krijgt voor het leed dat u is aangedaan. Naast erkenning is het van belang dat u een financiële compensatie krijgt. U heeft tenslotte recht op een vergoeding van de veroorzaker van het letsel.

Wanneer kunt u letselschade claimen bij een veroorzaker?

Volgens de wet heeft u recht op een letselschade vergoeding als iemand anders de veroorzaker is van uw letsel. Dit kan gebeurd zijn tijdens een bedrijfsongeval, medische fout, verkeersongeval, misdrijf, beroepsziekte of nalatigheid door de gemeente of overheid. Het claimen van uw letselschade is vaak een emotioneel, maar vooral ingewikkeld proces. Het is belangrijk dat u hierbij gebruik maakt van een ervaren adviseur op het gebied van letselschade. Er kan zo een plan van aanpak opgesteld worden om te eisen waar u exact recht op heeft.

Samenwerken met verschillende partijen

Bij letselschade wordt er samengewerkt met diverse partijen. Vaak zijn er twee verzekeringsmaatschappijen bij betrokken, advocaten van de tegenpartij, medisch specialisten en arbeidsdeskundigen. Als het om een bedrijfsongeval gaat dan wordt er vaak nog een specialist bijgehaald om te achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Er moet bijvoorbeeld bewezen worden dat de letselschade ook echt de schuld is van de tegenpartij. Daarnaast moet bewezen worden wat precies het letsel is. Welke inkomsten loopt u bijvoorbeeld mis, doordat u niet meer kunt werken? Dit zijn allemaal zaken die komen kijken bij letselschade.

Letselschade na een medische fout

Een medische fout kan grote gevolgen voor u hebben. Helaas melden er duizenden slachtoffers per jaar zich na een medische fout bij een jurist. Vaak hebben patiënten veel vragen zoals had hun medische fout voorkomen kunnen worden? Kan u geholpen worden om de medische fout aan te tonen? U verwacht van een zorgverlener dat hij/zij weet wat er moet gebeuren en dat er geen fouten gemaakt worden. Ondanks dat een fout menselijk is mag u de letselschade absoluut verhalen op uw behandelend arts. Helaas is het voor veel patiënten lastig om hun letselschade na een medische fout aan te tonen. Gelukkig is het met juridische hulp absoluut niet onmogelijk om alsnog uw zaak hard te krijgen.

Letselschade bij een verkeersongeval

Het is belangrijk dat u altijd na een ongeluk zoveel mogelijk getuigen zoekt. Getuigen zijn van belang om later aan te tonen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Zelfs als u nu nog geen last heeft van letsel is het verstandig om namen te noteren. Gebruik eventueel uw GSM om foto’s te maken. U kunt namelijk op een later moment alsnog last krijgen van letsel. Laat eventueel een proces-verbaal opmaken bij de politie u heeft zo een extra bewijslast. Het is zo heel eenvoudig om later zonder gang naar de rechter letselschade bij de tegenpartij te verhalen.

Letselschade bij een bedrijfsongeval

Bij ernstige ongevallen wordt altijd de Arbeidsinspectie ingelicht. De Arbeidsinspectie gaat een onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk. U heeft zo altijd een rapport in handen. Het is belangrijk om zeker te weten dat een bedrijfsongeval veroorzaakt is door onveilige werkomstandigheden. Als u last krijgt van beroepsziekte als RSI, dan is een schadeclaim vaak lastig. U kunt bijvoorbeeld ook thuis te lang achter de computer gezeten hebben. Er moet altijd een bewijs zijn dat uw ziekte is ontstaan door de uitgevoerde werkzaamheden op uw werk. Schakel ons in voor een vrijblijvend gesprek als u meer wilt weten over de mogelijkheden.