Letselschadevergoeding

vergoedingEen letselschadevergoeding krijgt u vaak als uw letsel veroorzaakt is door derde. Helaas is het traject totdat u uiteindelijk uw vergoeding krijgt toegewezen soms eindeloos lang. U kunt dit traject korter maken door juridische hulp bij letselschade vergoeding in te schakelen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u sneller een vergoeding krijgt en dat uw zaak serieus wordt opgepakt. Zonder juridische hulp kunt u misschien zelf ook een vergoeding regelen. Alleen is dit meestal niet de maximale vergoeding waar u recht op heeft. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u wel de maximale letselschadevergoeding krijgt.

Waaruit bestaat precies een letselschadevergoeding?

De letselschadevergoeding wordt meestal opgesplitst in twee onderdelen namelijk materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is duidelijk in geld uit te drukken. Dit is schade die u heeft opgelopen vanwege medische kosten en misschien wel hulp in de huishouden. Alle schadeposten die te maken hebben met uw letselschade hebben hiermee te maken. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd en is een bedrag dat u krijgt voor de psychische schade die u is aangedaan. Bijvoorbeeld omdat u dagelijks moet leven met pijn of omdat u geen hobby meer kunt uitvoeren. Hiervoor wordt naast de materiële schade een vergoeding gegeven.

Komt u in aanmerking voor letselschadevergoeding?

Er moet aan een aantal punten voldaan worden om in aanmerking te komen voor letselschadevergoeding. Ten eerste moet vastgesteld worden dat een derde partij aansprakelijk is voor uw letsel. Als er spraken is van een ongeval, dan is dit vaak direct duidelijk. Het kan ook voorkomen dat beide partijen het niet eens kunnen worden over de schuldvraag. Als beide partijen er niet over uit kunnen komen, dan kunt u via een rechter laten bepalen wie de schuldige is. Ten tweede dient het verband gelegd te worden tussen het opgelopen letsel en het ongeval. Het moet duidelijk zijn dat het letsel ontstaan is door het ongeval. Een jurist kan u helpen om hiervoor de bewijzen te verzamelen en deze punten zo snel mogelijk te bewijzen.

De rol van een jurist bij uw letselschadevergoeding

Het is van belang dat uw letselschadevergoeding bewezen wordt en juist wordt berekend. U wilt tenslotte geen duizenden euro’s mislopen omdat uw jurist een fout gemaakt heeft. Daarnaast moet een jurist erop toezien dat alle schadeposten worden meegenomen en er niets vergeten wordt. Een jurist zal er vervolgens voor zorgen dat u altijd de maximale letselschadevergoeding krijgt. Bij deze vergoeding zit o.a. de vergoeding voor uw advocaat. U hoeft uzelf dus geen zorgen te maken over de kosten van uw claim. Alles wordt door de tegenpartij betaald en u ontvangt zo de maximale letselschadevergoeding.

Letselschadevergoeding berekenen

Het berekenen van uw letselschadevergoeding is een vak apart. U loopt als u dit zelf doet altijd het risico dat u een te laag bedrag krijgt. Laat uw berekening daarom ook correct uitvoeren door een ervaren jurist. Eventueel kunt u via onze rekentool wel alvast een indicatie krijgen van uw maximale vergoeding. In samenwerking met een jurist kunt u het definitieve bedrag vaststellen en in uw claim eisen. Neem vandaag nog contact met ons op om het definitieve bedrag te berekenen.