Mediation bij echtscheiding

echtscheidingMediation bij echtscheiding wordt vaak ingezet bij ex-partners die nog wel samen door één deur kunnen. Een mediator helpt alleen om beide partners te begeleiden tijdens hun scheiding. De mediator zal nooit partij trekken voor één van de cliënten. Er wordt geprobeerd om samen tot een oplossing te komen en een echtscheidingsconvenant op te stellen. De procedure is hetzelfde als bij een standaard echtscheiding alleen worden er nu geen twee advocaten ingezet. De advocaat die als mediator wordt ingezet zal de belangen van beide partners behartigen. Juridisch advies met mediation bij echtscheiding is altijd verstandig om in te winnen alleen zo kunt u een mediator inschakelen.

De voordelen van mediation bij echtscheiding

Als u in een rechtszaak met uw ex-partner terecht komt, dan is er altijd een verliezer en een winnaar. Bij mediation wordt dit gevoel voorkomen en komen jullie er samen als vrienden uit. Er zijn geen verliezers en u werkt samen aan een nieuwe toekomst. Vooral als er kinderen in het spel zijn is het prettig om er samen uit te komen. U krijgt namelijk nog genoeg met elkaar te maken en het is belangrijk dat u elkaar gewoon kunt zien zonder ruzie en ergernissen. Als u een mediator inschakelt, dan lost u niet alleen langdurige juridische problemen op, maar spaart u ook de kosten van twee advocaten uit.

Wat doet een mediator precies?

Een mediator analyseert uw problemen en vraagstukken en zorgt ervoor dat u er samen uitkomt. Frustraties worden tot een goed einde gebracht. Er zijn tijdens een echtscheiding altijd problemen waar u samen tegenaan loopt. Een mediator zorgt ervoor dat u niet in deze problemen blijft hangen en dat er een alternatief wordt aangeboden. Daarnaast voorkomt een mediator dat er afspraken gemaakt worden die juridisch niet mogelijk zijn. Dit geeft ook een stukje vertrouwen bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Een mediator zal ook de documenten indienen bij de rechtbank en aanwezig zijn bij de schikking.

Samen kiezen voor een mediator

Het is belangrijk dat u samen gaat kijken naar de juiste mediator. Het mag niet voorkomen dat één van jullie er een slecht gevoel over heeft. Een mediator werkt alleen als u beide een goed gevoel heeft over de mediator. Alleen als u echt vertrouwen heeft in de onafhankelijkheid van een mediator heeft deze manier van scheiden kans op slagen.