Smartengeld berekenen

vergoedingHeeft u recht op smartengeld? Als u te maken krijgt met letselschade door toedoen van een derde partij dan is de kans groot dat u hier recht op heeft. Natuurlijk bent u ook benieuwd wat de hoogte van dit bedrag is. U wilt natuurlijk weten of het de moeite waard is om een claim in te dienen voor smartengeld. Vaak is smartengeld een onderdeel van een schadeclaim met materiële schade en immateriële schade. U ontvangt dus niet alleen een schadevergoeding voor de immateriële schade, maar ook voor de materiële schade. Smartengeld is een vergoeding die niet wordt berekend op basis van kosten die u heeft moeten maken door uw letselschade. Het is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan. De hoogte van het bedrag is niet bepaald eenvoudig om te berekenen. Het is handig als u juridische hulp bij smartengeld berekenen krijgt. U kunt dan gebruik maken van de expertise van uw eigen jurist.

Voorbeelden van de bedragen van smartengeld

Natuurlijk wilt u wel een beetje een idee hebben of het de moeite waard is om smartengeld te eisen. Natuurlijk is dit slechts een voorbeeld en is iedere claim weer anders. Het is afhankelijk van de situatie waarin u zich bevind of u recht heeft op smartengeld en hoe hoog dit bedrag is. Wilt u het exacte bedrag weten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze juristen. Wij laten u graag zien wat er mogelijk is in uw situatie. Tot die tijd hebben we hier een aantal voorbeelden van zaken uit het verleden.

Verkeersongeval bij een zzp-er

Een zzp-er is natuurlijk afhankelijk van zijn of haar eigen lichaam om geld te verdienen. Helaas raakte deze ondernemer betrokken bij een ernstig verkeersongeval. In eerste instantie leek er geen letselschade te zijn, maar uiteindelijk bleek de man overgevoelig voor prikkels. Zijn passie en werk bestond uit muziek, maar het bleek niet meer mogelijk te zijn om te werken. He totale letselschadebedrag was € 750.000 voor het mislopen van inkomsten. Daar kwam nog eens € 5.000 bovenop als smartengeld.

Smartengeld bij letsel verkeersongeval

Een invalide vrouw werd tijdens een ritje in haar rolstoel geraakt door een auto. Ze brak haar been en liep hoofdletsel op. Hierdoor moest ze 9 dagen in het ziekenhuis verblijven en moest ze 5 maanden lang revalideren. De letselschadevergoeding was slechts € 10.000 omdat er relatief weinig kosten gemaakt waren. De claim voor smartengeld was in deze zaak vooral de moeite waard namelijk € 9.000 omdat de vrouw niet meer kon genieten van het leven.

Claim vandaag nog smartengeld bij de tegenpartij

U ziet dus dat het de moeite waard is om smartengeld te eisen naast de standaard schadevergoeding. Dit kan een leuk geld bedrag zijn waar u iets leuks van kunt doen om uw levensvreugde weer een beetje terug te krijgen. Het is slim om bij letselschade zo snel mogelijk te handelen. Neem dus direct vrijblijvend contact op met onze jurist om een claim in te dienen voor smartengeld.