Smartengeld

vergoedingSmartengeld is een schadevergoeding die eigenlijk wordt uitgekeerd als er sprake is van immateriële schade. Deze schadevergoeding wordt vaak uitgekeerd bij letselschade, maar ook bij andere kostenposten. Met juridische advies bij smartengeld krijgt u hulp bij het berekenen van het smartengeld waar u recht op heeft. Verzekeraars proberen hier vaak een mooi verhaal omheen te bouwen. U heeft dan uiteindelijk zogenaamd op papier geen recht op smartengeld. Een jurist kan u helpen om uw eis voor smartengeld hard te maken. Een ongeval heeft altijd een grote impact op uw leven en in één klap ziet uw leven er anders uit. Het effect is soms tijdelijk, maar kan ook blijvend zijn. Zelfs als u tijdelijk in de lappenmand zit heeft u recht op smartengeld. Smartengeld is een onderdeel van de totale letselschadevergoeding waar u recht op heeft bij een ongeval. Het zijn altijd kostenposten die niet direct in geld zijn uit te drukken.

Welke schadeposten vallen onder smartengeld?

Smartengeld wordt eigenlijk uitgekeerd om alle ellende een beetje te verzachten. Daarnaast geeft het voor een slachtoffer een gevoel van erkenning van het leed dat is aangedaan. Het geldbedrag mag vrij besteed worden en kunt u gebruiken om bijvoorbeeld iets leuks te gaan doen. Het geldbedrag wordt altijd netto uitgekeerd dit betekend dat u hier geen belasting over hoeft te betalen. U kunt voor de volgende onderdelen smartengeld ontvangen:

• Psychische klachten die u heeft overgehouden aan het ongeluk.
• Lichamelijke klachten of beperkingen zoals dagelijkse pijn.
• Het gevoel dat u minder levensvreugde heeft.
• Littekens op uw lichaam die zijn overgebleven aan het ongeluk.
• U kunt uw favoriete hobby’s of werk niet meer uitvoeren.
• Affectieschade als u nabestaande bent van het slachtoffer.

De hoogte van het smartengeld berekenen

Het is natuurlijk lastig en complex om de hoogte van het smartengeld te berekenen. Materiële schade is natuurlijk een stuk eenvoudiger. U heeft namelijk een lijst met kosten die u heeft moeten maken om tot uw herstel te komen. Alleen immateriële schade is natuurlijk niet in waarde te berekenen. Het is daarom belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden. Een expert op het gebied van letselschade weet alles over smartengeld. Wij kunnen zo een berekening maken die klopt met waar u recht op heeft als slachtoffer. De specialisten zorgen er niet alleen voor dat u de juiste vergoeding krijgt, maar ook dat de claim afgewikkeld wordt. U heeft tenslotte al genoeg aan u hoofd en u heeft geen zin om de hele dag de verzekeraar te bellen. Een jurist is ervaren op het gebied van schadeclaims bij letselschade en weet van aanpakken bij uw zaak.

Vraag gratis hulp bij letselschade

Heeft u last van letselschade? Vraag vandaag nog gratis hulp aan bij letselschade. Onze juristen staan u graag bij en proberen de kosten te verhalen op de tegenpartij. Doordat de kosten door de tegenpartij betaald wordt is onze hulp voor u altijd gratis. Lukt het uiteindelijk niet om een schadeclaim in te dienen? Geen probleem onze juristen werken op basis van no cure, no pay. Als het dus niet lukt om een claim in te dienen, dan is onze hulp altijd gratis. Twijfel dus niet langer en bel direct met één van onze juristen.