Verkeer

verkeerAls u veel onderweg bent, dan krijgt u al snel een keer te maken met een conflict in het verkeer of tijdens een vakantie. Dit kan een juridisch conflict met de politie zijn of een probleem tijdens uw vlucht. Met juridisch advies reizen en verkeer weet u precies wat nou eigenlijk uw rechten zijn. U kunt bijvoorbeeld juridisch bezwaar aantekenen als u denkt dat een boete in het verkeer onterecht is. Of u kunt officieel een klacht indienen bij een vertraagde vlucht. Bij dit soort zaken is het prettig om uw recht te krijgen.

Verkeersboete met bezwaarschift

Als u een verkeersboete krijgt, dan is het slim om volgens de wet te achterhalen of de boete ook echt rechtsgeldig is. Vooral bij parkeerboetes blijkt dit vaak niet het geval. Helaas betalen nog teveel Nederlanders direct de boete, zodra ze deze binnenkrijgen. Toch hoeft dit helemaal niet want u kunt de boete meestal aanvechten. U dient hiervoor een gemotiveerde brief te sturen waarom u de boete niet gaat betalen. Stuur het bezwaar binnen 6 weken dat u de boete heeft ontvangen op. De officier van justitie moet op het bezwaarschrift reageren en een deugdelijke verklaring geven waarom de boete wel rechtsgeldig is. Als er bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden waren waarom u te hard gereden heeft bijvoorbeeld de geboorte van uw kindje. Dan dient de officier hierop in te gaan. Als de officier van justitie na extra onderzoek u gelijk geeft. Dan hoeft u de boete niet te betalen. Heeft u een onterechte boete ontvangen? Maak gratis bezwaar.

Vergoeding bij een vertraagde vlucht

Een aantal jaren geleden zijn er door de Europese Unie regels opgesteld om een vertraagde vlucht te voorkomen. Als uw vlucht vertraagd is dan heeft u recht op een vergoeding. U dient dan wel te vliegen vanaf een Europees vliegveld. Daarnaast dient u op tijd bij de incheckbalie te zijn. U kunt een vergoeding eisen bij zowel een chartervlucht als bij een pakketreis. U krijgt al een vergoeding bij een vertraging van twee uur op een vlucht korter dan 1500 km. Bij een vlucht langer dan 1500 km moet de vertraging minstens 3 uur zijn voor een vergoeding. Als u buiten de Europese Unie reist dan moet de vertraging langer dan vier uur zijn om een vergoeding te krijgen. Ondanks dat u recht heeft op een vergoeding worden de verzoeken meestal afgewezen. Een vliegtuigmaatschappij komt bijna altijd met een smoes waarom een vergoeding niet mogelijk is. Gelukkig kunt u juridische stappen nemen en zo uw recht duidelijk maken.

Vertraagde vlucht en overmacht

Een vergoeding kan eventueel niet toegewezen worden bij overmacht. Denk bijvoorbeeld aan een orkaan of sneeuwstorm waarom een vlucht niet kon vliegen. Of het plotseling ontstaan van een oorlog. Als u door deze zaken geen recht heeft op een vergoeding, dan heeft u nog wel recht op verzorging. Denk bijvoorbeeld aan eten, drinken en als het erg lang duurt een overnachtingsplaats. Als dit niet geregeld is dan kunt u alsnog een schadevergoeding eisen. De hoogte van de vergoeding die betaalt dient te worden is afhankelijk van het aantal kilometer dat u gaat vliegen. Bij een vlucht binnen de Europese Unie ligt de vergoeding tussen de € 250 en € 400. Een vlucht buiten de Europese Unie kan zelfs oplopen tot wel € 600 als u te laat op uw bestemming aankomt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de duur van de vertraging. Wij kunnen u helpen om een professionele klacht in te dienen met de juiste onderbouwing voor een vergoeding.