Voorschot letselschade

vergoedingHet afwikkelen van uw letselschade kan flink wat tijd in beslag nemen. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort schade dat u heeft opgelopen hoe lang het proces gaat duren. Bij klein letsel wordt er eerst gewacht tot het letsel genezen is. Dit kan soms wel twee jaar of langer duren. Tot die tijd loopt u financieel geld mis, doordat u bijvoorbeeld minder inkomen krijgt. Om u financieel tijdens deze periode te ondersteunen kunt u via de verzekeraar een voorschot letselschade aanvragen. Hiervoor moet het officieel vaststaan dat u letselschade heeft en dat dit ontstaan is door iemand anders en natuurlijk dat u onkosten maakt. Als u aan dit alles voldoet, dan kan een advocaat vragen om een voorschot letselschade. Met juridische hulp letselschade kunt u tijdig uw voorschotaanvraag indienen.

Het doel van een voorschot letselschade

Een voorschot op uw letselschade vergoeding helpt u als het ware bij een compensatie voor de gemaakte kosten. U krijgt vanuit de verzekering misschien voor 3 maanden een compensatie op uw loon om de financiële kosten te dekken. Alleen na 3 maanden blijkt dat u nog eens 3 maanden moet revalideren. Een jurist kan dan opnieuw een voorschot aanvragen inclusief een vergoeding voor alle medische kosten. U komt zo financieel niet in de problemen totdat uw letselschadezaak is afgehandeld. U wordt zo ook niet onder druk gezet om direct akkoord te gaan met een lage vergoeding. U heeft namelijk de financiële ruimte om te wachten op uw definitieve uitkering. Zelfs als het nog niet mogelijk is om een bedrag te bepalen kunt u al wel een voorschot aanvragen.

De verwerking van uw voorschot letselschade

Na verloop van tijd is er een definitief akkoord over de letselschade die betaald dient te worden door de verzekering. Voordat er geld wordt uitbetaald wordt er gekeken hoeveel u al ontvangen heeft aan voorschot. Uw voorschot wordt in mindering gebracht op het slotbedrag dat de verzekeraar gaat uitbetalen. Uiteraard zal een jurist erop toezien dat dit altijd op de juiste manier gebeurd. Zowel het voorschot als de uitbetaling van uw schadeclaim gebeurd altijd met nettobedragen. Dit betekend dat u het bedrag niet hoeft op te geven aan de Belastingdienst als inkomen. U hoeft dus niet ineens meer belasting te betalen omdat u een letselschadevergoeding heeft ontvangen.

Een voorschot letselschade claimen

Wilt u ook graag een voorschot letselschade claimen? U heeft tenslotte een hoop kosten die blijven oplopen en tot die tijd krijgt u geen extra financiële middelen. Neem vandaag nog contact op met uw jurist om een voorschot te regelen. Een jurist zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk een financiële vergoeding krijgt. U hoeft voor deze juridische hulp geen geld te betalen. De kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij. Twijfel dus niet langer en schakel uw eigen jurist in voor het aanvragen van een voorschot op uw letselschade claim.