Whiplash

whiplashDuizenden mensen worden jaarlijks slachtoffer van een whiplash. Helaas is dit vaak een langdurig letsel dat lastig is aan te tonen. Er zijn verschillende manieren waarop dit letsel kan ontstaan. Zo ontstaat een whiplash niet alleen bij een auto-ongeluk, maar ook tijdens het sporten of bij het vallen van een zwaar object. Het kan ook gebeuren dat u slachtoffer wordt van buitensporig geweld en u zo een whiplash oploopt. In al deze gevallen heeft u recht op een letselschade vergoeding. Het is belangrijk om een tegenpartij te vinden die aansprakelijk is voor uw letsel. Daarnaast dient u aan te tonen dat de whiplash echt door de tegenpartij is veroorzaakt. Het aantonen van oorzaak-gevolg en een whiplash kan soms lastig zijn. Jurdisch advies bij whiplash kan u helpen om uw zaak hard te maken en een schadevergoeding te claimen.

Schadevergoeding bij een whiplash

Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal gaat verzamelen om een schadevergoeding toegewezen te krijgen. Op basis van het bewijsmateriaal zal de rechter bepalen of u echt recht heeft op een vergoeding. Meestal komt de zaak niet voor de rechter, maar wordt de zaak bepaald bij de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij. De aansprakelijkheidsverzekering zal er alles aan doen om te voorkomen dat u recht heeft op een schadevergoeding. Het is dus van belang om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Denk aan beeldmateriaal, verklaringen van dokters, rapporten etc. Pas als officieel vast staat dat de tegenpartij letsel heeft veroorzaakt kan er een officiële claim worden ingediend voor zowel materiële schade als immateriële schade. De schade wordt altijd vergoed in de vorm van smartengeld.

De hoogte van de schadevergoeding bij whiplash

Het is vaak erg complex om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen bij een whiplash. Het is lastig om hier vooraf een inschatting van te maken. Iedere situatie is uiteraard weer anders. Als u een ondernemer bijvoorbeeld schade toebrengt en deze kan hierdoor maanden niet werken, dan ligt de vergoeding veel hoger. Dan bij een tijdelijke uitschakeling bij een werkgever. Een letselschadespecialist kan u helpen om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen.

Een schadevergoeding claimen

Het claimen van uw letselschade is vaak een grote stap en als u een whiplash heeft, dan kost dit vaak teveel energie. Gelukkig kunt u altijd gratis en vrijblijvend een jurist inschakelen. Een jurist kan u helpen om alles omtrent uw letselschade te regelen. De kosten van uw jurist worden uiteindelijk verhaald bij de aansprakelijke partij. De jurist werkt vaak op basis van no cure, no pay. Dit betekend dat u niets hoeft te betalen als de jurist het niet voor elkaar krijgt om een schadevergoeding te regelen. Wacht dus niet langer en neem contact op met uw eigen jurist. U wilt niet alleen een leuke vergoeding, maar u wilt ook erkenning van het leed dat u is aangedaan. Claim daarom vandaag nog uw eigen schadevergoeding bij een whiplash.